Onze knowhow

Nougat < nux gatum (Latijn) = "notentaart"

De heerlijke Italiaanse nougat

Nougat is een traditionele zoete delicatesse, oorspronkelijk gekend in alle landen rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.

Omdat noten en honing daar overvloedig aanwezig zijn, zijn dat de essentiële ingrediënten in elke nougat, die naam waardig.

 

Men vindt vele soorten nougat, vaak geproduceerd door de nazaten van Spaanse en Italiaanse families die emigreerden en hun recepten meebrachten naar hun nieuwe thuis. Nougat is daarom hét symbool van reizen, van migratie, en ook: van samenleven, want nougat wordt graag gedeeld.

In Frankrijk ontstond de typische amandelnougat van Montélimar nadat Olivier de Serres de eerste amandelbomen in de Ardèche plantte. De oorsprong van nougat is echter veel ouder, historische sporen zijn teruggevonden tot in het Byzantijnse Rijk (van de late Oudheid tot de Middeleeuwen). Meer bepaald in Isfahan werd waarschijnlijk de eerste nougat gemaakt.

Vandaag vervaardigen wij -als enige Nougatier in de Benelux- bijna honderd jaar onze artisanale nougat, gekookt in koperen ketels. Dit is de enige echte manier om tot de unieke smaak van échte kwaliteitsnougat te komen.

Nougat maken

Wanneer suiker en honing hun exacte kooktemperatuur hebben bereikt, worden ze straalsgewijs bij het netjes opgeklopte eiwit gevoegd. Zo bekomen we de unieke textuur van onze ambachtelijke nougat. Deze methode kan slechts in het bedrijf worden aangeleerd, en is het resultaat van veel geduld en aandacht.

Nougat maken
Nadat de honing, suiker en het eiwit voldoende zijn bewerkt, worden de amandelen en pistaches toegevoegd, en volgt tenslotte een snuifje vanille.
Dit is de unieke formule van echte nougat.
Nougat maken

Na de nodige uren rust wordt de zachte nougat gesneden, naar wens van de klant, geautomatiseerd waar mogelijk.
Harde nougat wordt in kant en klare stukjes voor de levensgenieter gehakt, of in nougatgranulaten gemalen en gezeefd voor chocolade- en andere zoete toepassingen.

Italiaanse nougat
Italiaanse nougat maken
Na minimum 12 uur wordt de nougat tenslotte luchtdicht verpakt, met een houdbaarheid van 18 maanden.
Italiaanse nougat maken

Het resultaat? Een eerlijk en natuurlijk product, lokaal geproduceerd met respect voor mens en natuur.

Italiaanse nougat
Uiteraard bestaan er meerdere smaken en verpakkingen. Ontdek ze in onze online shop.
*Tip: binnen België is er alvast geen transportkost vanaf een aankoopbedrag van 29 euro!
Deze website maakt gebruik van cookies De website van Vital 1926 NV gebruikt functionele cookies. In het geval van het analyseren van websiteverkeer of advertenties, worden ook cookies gebruikt voor het delen van informatie, over uw gebruik van onze site, met onze analysepartners, sociale media en advertentiepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten Alle cookies toelaten