Onze knowhow
Nougat < nux gatum (Latijn) = "notentaart"
Nougat is een traditionele zoete delicatesse, oorspronkelijk gekend in alle landen rond de Middellandse Zee en het Midden-Oosten.
Omdat noten en honing daar overvloedig aanwezig zijn, zijn dat de essentiële ingrediënten in elke nougat, die naam waardig.
Men vindt vele soorten nougat, vaak geproduceerd door de nazaten van Spaanse en Italiaanse families die emigreerden en hun recepten meebrachten naar hun nieuwe thuis. Nougat is daarom hét symbool van reizen, van migratie, en ook: van samenleven, want nougat wordt graag gedeeld.
In Frankrijk ontstond de typische amandelnougat van Montélimar nadat Olivier de Serres de eerste amandelbomen in de Ardèche plantte. De oorsprong van nougat is echter veel ouder, historische sporen zijn teruggevonden tot in het Byzantijnse Rijk (van de late Oudheid tot de Middeleeuwen). Meer bepaald in Isfahan werd waarschijnlijk de eerste nougat gemaakt.
Vandaag vervaardigen wij -als enige Nougatier in de Benelux- bijna honderd jaar onze artisanale nougat, gekookt in koperen ketels. Dit is de enige echte manier om tot de unieke smaak van échte kwaliteitsnougat te komen.
Wanneer suiker en honing hun exacte kooktemperatuur hebben bereikt, worden ze straalsgewijs bij het netjes opgeklopte eiwit gevoegd. Zo bekomen we de unieke textuur van onze ambachtelijke nougat. Deze methode kan slechts in het bedrijf worden aangeleerd, en is het resultaat van veel geduld en aandacht.
Dit is de unieke formule van echte nougat.
Na de nodige uren rust wordt de zachte nougat gesneden, naar wens van de klant, geautomatiseerd waar mogelijk.
Harde nougat wordt in kant en klare stukjes voor de levensgenieter gehakt, of in nougatgranulaten gemalen en gezeefd voor chocolade- en andere zoete toepassingen.
Het resultaat? Een eerlijk en natuurlijk product, lokaal geproduceerd met respect voor mens en natuur.
*Tip: binnen België is er alvast geen transportkost vanaf een aankoopbedrag van 29 euro!